JedzeniejedzenieWszystko o ziarnach kawy *

Wszystko o ziarnach kawy *

Poziom energii naturalnie rośnie i spada w ciągu dnia. Najczęściej spadek energetyczny występuje między godziną 15, a 16, gdy poziom cukru we krwi spadnie po porze lunchu.

[subscribe_to_unlock_form]

Nie wszyscy są rannymi ptaszkami. Ludzie z bardziej nocnym hronotypem snu zmuszeni do rannego wstawania mogą czuć zmęczenie. Niezależnie twojego rytmu dobowego, oto kilka inspiracji na szybkie poderwanie się, gdy tego potrzebujesz!


Poruszaj się trochę! Może to zabrzmieć nieintuicyjnie, ponieważ będziesz zużywać energię podczas ruchu, ale to pomoże zwiększyć ciśnienie. Może również pomóc zresetować mózg, szczególnie jeśli znajdziesz się w innym otoczeniu. Dlatego idealny będzie spacer po parku lub po prostu po biurze!


Weź kilka głębokich oddechów. Często wielu z nas może nawet nie oddychać prawidłowo. Twój mózg i ciało potrzebują tlenu, aby zachować koncentrację i czujność. Kilka minut z dala od biurka lub stanowiska pracy, aby zaczerpnąć świeżego powietrza, może pomóc Ci szybko się zrestartować!


Przekąś coś! Najlepiej coś, co nie jest zbyt słodkie, ani bogate w tłuszcz i cukier. Wiele batonów energetycznych może mieć ukryte cukry, więc zawsze sprawdzaj skład na opakowaniu. Banan lub jakiś owoc to świetny, naturalny sposób na dostarczenie niezbędnych składników odżywczych i węglowodanów. Możesz także spróbować świeżego smoothie, a jeśli nie lubisz tych w sklepach, możesz je zrobić i być przygotowanym na to, kiedy poczujesz się zmęczonym.


Przeczytaj lub posłuchaj czegoś interesującego lub inspirującego. Słuchanie optymistycznej muzyki może pomóc Ci podnieść poziom energii, a samo przeczytanie kilku akapitów ulubionego autora może być jedyną inspiracją, której potrzebujesz, aby kontynuować pracę!


Napij się kawy! Kofeina często ma złą prasę, ale kawa nadal jest jednym z najpopularniejszych napojów na świecie. Kofeina może pomóc Ci się stymulować i przywrócić Cię na właściwe tory. Idealnie, mocna, mała kawa, taka jak espresso, może trafić w sedno, bez ekstrawaganckiego kremowego, ubitego latte lub cappuccino! Kawa z mlekiem dostarcza dodatkowe kalorie i cukier! (Może lepiej przeznacz ten deficyt kaloryczny na jakąś przekąskę)

Jeśli lubisz kawę prosto z ziaren, to wiedz, że sposób ich palenia ma znaczenie i robi różnicę. Może mieć również znaczący wpływ na środowisko. Jeśli rozglądasz się za lepszą kawą ziarnistą, nie szukaj dalej niż New Leaf Coffee Company!

Ziarna kawy New Leaf Coffee Company są:

  • Pozyskiwane etycznie
  • Wypalane z zerową emisją CO2
  • Wypalane tego samego dnia dla maksymalnej świeżości

New Leaf Coffee Co. dokłada wszelkich starań, aby wytwarzać doskonałą kawę, ale jednocześnie zwraca uwagę na aspekt środowiskowy.


„Dobrze znana fraza, odwrócenie nowego liścia jest symbolem przyjęcia pozytywnej zmiany – czegoś, co w świecie palenia kawy wspieramy i chcemy być częścią! Dla nas jest to uznanie, że istnieje lepszy, bardziej zrównoważony sposób palenia ziaren kawy. Z tego powodu przyjęliśmy prażenie o zerowej emisji — nowszą, czystszą technologię elektryczną do przeprowadzania naszego procesu prażenia. Ta nowsza technologia elektryczna bez otworów wentylacyjnych, która obejmuje opatentowany system oczyszczania powietrza, jest przyjazna dla środowiska w porównaniu z tradycyjnymi palarniami gazowymi, które wytwarzają duży ślad węglowy, odprowadzając do atmosfery brudne powietrze w postaci dymu, cząstek stałych i lotnych związków organicznych. Dominującą metodą palenia, która nadal jest powszechnie stosowana, jest palarnia gazowa zasilana gazem ziemnym” – New Leaf Coffee Co.

New Leaf Coffee Company to wypalanie jednorazowo małych partii. Jesteśmy zespołem męża i żony, którzy zainspirowali się szerszym obrazem zrównoważonego rozwoju. Uważamy, że mamy szczęście mieszkać i produkować naszą kawę w tak wyjątkowo bioróżnorodnym regionie sklasyfikowanym jako umiarkowany las deszczowy położonym w pięknych górach Blue Ridge, w zachodniej części Północnej Karoliny.
„Otaczają nas majestatyczne górskie widoki, kaskadowe wodospady i bujny wzrost. Meandrująca Francuska Szeroka Rzeka – jedna z najstarszych rzek na świecie – przecina starożytne skały, przepływając przez pasmo górskie Appalachów. W ten sposób codziennie mocno przypomina się nam, jak ważne jest poczucie głębokiego związku i poczucia władania naturą” – New Leaf Coffee co.

To wszystko w fasoli!
Ziarna kawy New Leaf Coffee Company nie zawierają żadnych dodatków ani sztucznych aromatów.
Wszystkie produkowane przez nich ziarna specjalistyczne z jednego źródła są fachowo pozyskiwane i oceniane na całym świecie w oparciu o następujące wartości zakupowe: jakość, zrównoważony rozwój, standardy płac rolników, równość płci i etyczne standardy pracy.


Wierzą w sprawiedliwą kawę, w której skupiają się na rodzinnych rolnikach, a nie na wielkich konglomeratach korporacyjnych. Pozwala to rolnikom na kontynuowanie zrównoważonych metod uprawy. W celu zapewnienia przejrzystości zamieszczają historie gospodarstw na swojej stronie internetowej, które podkreślają hodowców i ich uprawy, historie ich gospodarstw i społeczności. New Leaf wierzy w równoważenie uczciwych zarobków i zrównoważonych praktyk rolniczych z przystępną ceną kawy.
Technologia elektrycznego palenia zastosowana przez New Leaf Coffee Company tworzy cudownie pyszny profil smakowy, który jest precyzyjny i spójny z każdą filiżanką. Oddziela również plewy (papierową skórkę) fasoli, zapewniając gładszy, czystszy smak.

New Leaf Coffee Co. dokłada wszelkich starań, aby wytwarzać doskonałą kawę, ale jednocześnie zwraca uwagę na aspekt środowiskowy.

Oto spojrzenie na dwie z ich niesamowitych mieszanek kawy: Costa Rica Coffee i Java Coffee

New Leaf Kostaryka Kawa
Ta kawa jest wielowarstwowa i złożona, z naciskiem na nuty dekadenckiej czekolady i ciemnych owoców.

Ziarna są przetwarzane w procesie zwanym czerwonym miodem (lub naturalnym miazgą), który jest kombinacją zarówno naturalnych, jak i mytych technik w celu zróżnicowania smaku.
Uprawiana jest w regionie Grecia w prowincji Alajuela w Kostaryce na wysokości 1350.

Ta wyjątkowa kawa, znana jako Costa Rica Finca Sircof Red Honey- Finca Sircof jest częścią grupy Farmers Project, stworzonej, aby pomóc lokalnym rolnikom w Kostaryce w sprzedaży kawy za uczciwą cenę. Ich misją jest „kultywowanie wysokiej jakości kawy przy użyciu zrównoważonych praktyk i nawiązywanie długotrwałych relacji z partnerami zakupowymi, którzy wierzą w prowadzenie biznesu z myślą o uczciwości i uczciwości”. Prowadzony przez męża i żonę, Marco i Maricelę Oviedo.
„Kostarykański Finca Sircof Red Honey jest warstwowy i złożony, z wyraźnymi nutami słodkich cytrusów, winogron i kakao. Jaśniejsze palenie da bardziej tropikalne nuty, soczyste ciało i zrównoważoną kwasowość, podczas gdy ciemniejsze pieczenie zaakcentuje nuty czekolady i ciemnych owoców. To wyjątkowa kawa, która naszym zdaniem świetnie sprawdza się jako przelew lub jako jednorodne espresso”- New Leaf Coffee Company

Nowa Kawa Jawa Liścia:

Ta wyjątkowa i skrupulatnie przetwarzana kawa jest uprawiana u podnóża góry Argopuro w Situbondo Regency w prowincji Jawa Wschodnia na wyspie Jawa. Mieszkańcy wioski, którzy uprawiają kawę pochodzą z wioski Tlogosari, wspólnie tworząc Spółdzielnię Pokmas Walida.

Spółdzielnia współpracuje z eksporterem Belift Green Beans, aby dostarczać wysokiej jakości, transparentne kawy na nowe rynki.
Ta naturalnie przetworzona kawa jest starannie pielęgnowana w wyjątkowo wilgotnym środowisku, aby zapewnić spójność i jakość.
Kawę tę suszono na podniesionych łóżkach przez ok. 1 godz. 15-16 dni i mieszać raz na godzinę przed suszeniem na patio przez dodatkowe 8-10 dni i podniesieniem do 1200-1400.
To kawa przypominająca deser! Jest kremowy, słodki i dobrze zbalansowany z nutami czekolady, prażonych migdałów, wanilii i maliny.

Oto dlaczego New Leaf Coffee Company wierzy, że pokochasz ich ziarna kawy Java:
Staranność, jaką złożono przy tej kawie, widać w filiżance. Ta kawa jest kremowa, słodka i dobrze zbilansowana. Nuty czekolady, prażonych orzechów laskowych, wanilii, likieru malinowego i wiśni przebijają się w lżejszych stylach pieczeni. Przyjęta ciemniej, ta kawa zawiera słodko-gorzkiej czekolady, migdałów i ciemnych owoców. Doskonała kawa dripa, ale równie dobrze sprawdza się jak owocowe i czekoladowe espresso”

We współpracy z naszymi przyjaciółmi z New Leaf Coffee Company. Zdjęcie dzięki uprzejmości New Leaf Coffee Company

Informacje dostępne na dziendobrywellness.pl, w tym tekst, grafika i inne materiały, służą wyłącznie celom informacyjnym. Poleganie na jakichkolwiek informacjach zawartych w dziendobrywellness.pl odbywa się na własne ryzyko użytkownika. W artykule może pojawić się sponsorowane lokowanie produktu. Odwiedzający tę stronę internetową przyjmuje do wiadomości, że informacje dostępne na lub za pośrednictwem dziendobrywellness.pl nie są i nie mają na celu zastąpienia profesjonalnej porady medycznej. Prawa autorskie Circle REI Sp. z o.o. Wszelkie prawa zastrzeżone.

[/subscribe_to_unlock_form]

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Udostepnij:

REKLAMA

spot_img

REKLAMA

spot_img

REKLAMA

spot_img

Popularne

REKLAMA

spot_img

Podobne Posty

Mąka bambusowa przepisy i jej właściwości dla zdrowia

Mąka bambusowa to najnowsza innowacja wykonana ze świeżych, młodych...

Czy plastik negatywny może uratować planetę?*

To, że przemysł kosmetyczny ma problem z opakowaniami, nie...

Suplementy treningowe: czy naprawdę zwiększają wydajność?*

Jeśli chcesz uzyskać jak najwięcej z każdego powtórzenia i...

Co warto wiedzieć o ćwiczeniach i jak zacząć*

Ćwiczenie polega na podejmowaniu aktywności fizycznej i zwiększaniu częstości...