JedzenieBezpieczne jedzenie - porady *

Bezpieczne jedzenie – porady *

Początek nowego roku daje możliwość zastanowienia się nad tym, co możesz zrobić, aby uczynić swoje życie szczęśliwszym i zdrowszym. Przyjrzyj się bezpiecznej żywności w 2022 roku i zmniejsz ryzyko zatrucia pokarmowego dzięki wskazówkom z Home Food Safety, kampanii społecznej Akademii Żywienia i Dietetyki oraz ConAgra Foods.

[subscribe_to_unlock_form]

„Podczas gdy wiele rezolucji koncentruje się na celach zdrowotnych, takich jak utrata wagi lub trening przed maratonem, ważne jest również, aby wziąć pod uwagę bezpieczeństwo żywności” – powiedział licencjonowany dietetyk i rzecznik Akademii Joy Dubost. „Postępując zgodnie z kilkoma prostymi zasadami, możemy bezpiecznie obchodzić się z żywnością w domu, zachować bezpieczeństwo i radykalnie zmniejszyć ryzyko zatrucia pokarmowego”.

Według Centers for Disease Control and Prevention (CDC), 85 procent wszystkich chorób przenoszonych przez żywność można by zapobiec, gdyby ludzie po prostu obchodzili się z nią we właściwy i bezpieczny sposób.

„W rzeczywistości jeden na sześciu Amerykanów każdego roku choruje na zatrucie pokarmowe i chociaż dla niektórych może to oznaczać objawy grypopodobne, choroby przenoszone przez żywność mogą powodować ciężkie, a nawet zagrażające życiu choroby u innych, w tym u małych dzieci, niemowląt, kobiet w ciąży, osób starszych i osób z chorobami przewlekłymi, takimi jak cukrzyca” – powiedziała. „Bezpieczeństwo żywności to ważna inwestycja w zdrowie Twojej rodziny”.

PROSTE SPOSOBY ZMNIEJSZENIA RYZYKA ZATRUCIA ŻYWNOŚCIĄ
Myj dłonie! Według CDC mycie rąk może uratować więcej istnień ludzkich niż jakakolwiek pojedyncza szczepionka lub interwencja medyczna. Dokładnie myj ręce w ciepłej wodzie z mydłem przez co najmniej 20 sekund.

Używaj termometru spożywczego. Jedynym sposobem ustalenia, czy szkodliwe bakterie zostały wyeliminowane, jest gotowanie żywności do bezpiecznej minimalnej temperatury wewnętrznej. Zawsze używaj termometru do żywności, aby upewnić się, że jedzenie jest w pełni ugotowane. Nie polegaj na wzroku, zapachu ani smaku.

O Akademii Żywienia i Dietetyki
Akademia Żywienia i Dietetyki oraz program Bezpieczeństwa Żywności w Domu ConAgra Foods ma na celu podnosić świadomość konsumentów na temat powagi zatruć pokarmowych oraz dostarczać rozwiązań ułatwiających bezpieczne obchodzenie się z żywnością. Więcej informacji można znaleźć na stronie www.HomeFoodSafety.org. ; www.eatright.org.; www.conagrafoods.com.

Informacje dostępne na www.dziendobrywellness.pl, w tym tekst, grafika i inne materiały, służą wyłącznie celom informacyjnym. Poleganie na jakichkolwiek informacjach zawartych w www.dziendobrywellness.pl odbywa się na własne ryzyko użytkownika. W artykule może pojawić się sponsorowane lokowanie produktu. Odwiedzający tę stronę internetową przyjmuje do wiadomości, że informacje dostępne na lub za pośrednictwem www.dziendobrywellness.pl nie są i nie mają na celu zastąpienia profesjonalnej porady medycznej. Prawa autorskie Circle REI Sp. z o.o. Wszelkie prawa zastrzeżone.

[/subscribe_to_unlock_form]

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Udostepnij:

REKLAMA

spot_img

REKLAMA

spot_img

REKLAMA

spot_img

Popularne

REKLAMA

spot_img

Podobne Posty

Mąka bambusowa przepisy i jej właściwości dla zdrowia

Mąka bambusowa to najnowsza innowacja wykonana ze świeżych, młodych...

Czy plastik negatywny może uratować planetę?*

To, że przemysł kosmetyczny ma problem z opakowaniami, nie...

Suplementy treningowe: czy naprawdę zwiększają wydajność?*

Jeśli chcesz uzyskać jak najwięcej z każdego powtórzenia i...

Co warto wiedzieć o ćwiczeniach i jak zacząć*

Ćwiczenie polega na podejmowaniu aktywności fizycznej i zwiększaniu częstości...