Składniki:
- olej roślinny
- 200g herbatników
- 80g roztopionego masła
- 250g czekolady
- 400g pełnotłustego twarogu
- 150g cukru pudru
- 1 łyżeczka pasty laski waniliowej
- 400g śmietanki kremówki
KROK 1
Naoliw tortownicę o głębokości 20 cm i wyłóż papierem do pieczenia. Zmiażdż herbatniki na drobne okruchy za pomocą robota kuchennego lub w torebce przy użyciu wałka do ciasta. Wymieszaj z roztopionym masłem, następnie rozłóż na przygotowanej formie do ciasta i pozostaw na 30 min.
KROK 2
Rozkrusz połowę czekolady. Twaróg ubij z cukrem pudrem i wanilią, aż się połączą. Oczyść ubijaki od miksera, następnie w osobnej misce ubij śmietankę na sztywną pianę. Delikatnie włóż bitą śmietanę do miękkiej masy serowej wraz z rozkruszoną czekoladą. Nałóż masę sernikową na spód herbatników, a następnie wygładź powierzchnię. Tak przygotowane ciasto włóż do lodówki na całą noc.
KROK 3
Następnego dnia ostrożnie wyjmij sernik z foremki (być może trzeba będzie użyć noża, aby go poluzować), pokryj resztę sernika czekoladowymi dekoracjami.
Informacje dostępne na www.dziendobrywellness.pl, w tym tekst, grafika i inne materiały, służą wyłącznie celom informacyjnym. Poleganie na jakichkolwiek informacjach zawartych w www.dziendobrywellness.pl odbywa się na własne ryzyko użytkownika. W artykule może pojawić się sponsorowane lokowanie produktu. Odwiedzający tę stronę internetową przyjmuje do wiadomości, że informacje dostępne na lub za pośrednictwem www.dziendobrywellness.pl nie są i nie mają na celu zastąpienia profesjonalnej porady medycznej. Prawa autorskie Circle REI Sp. z o.o. Wszelkie prawa zastrzeżone.