Dom & TyKolor herbaty. Wybierz swój ulubiony! *

Kolor herbaty. Wybierz swój ulubiony! *

Kolor herbaty. Wybierz swój ulubiony! *

Kiedy jesteś spragniony, a dni stają się upalne, popijanie zimnej mrożonej herbaty w gorącym letnim słońcu może smakować jak raj. Nie zadowalaj się klasyczną, zwykłą herbatą — wypróbuj coś nowego. Biała herbata jest wyjątkowa, ponieważ oferuje kilka potężnych korzyści. Produkowana głównie w Chinach biała herbata była kiedyś uważana za rzadko spotykaną i była zarezerwowana wyłącznie dla chińskiej rodziny królewskiej. Dziś biała herbata zyskuje uznanie dzięki łagodnemu smakowi i właściwościom prozdrowotnym.

[subscribe_to_unlock_form]


Delikatna Biała Herbata
Biała herbata pochodzi z krzewu o nazwie Camellia sinensis, tego samego gatunku, z którego pochodzą herbaty czarne, zielone i oolong. Różnice między tymi herbatami polegają na przetwarzaniu liści. Białą herbatę wytwarza się z najmłodszych pąków liściowych starannie zerwanych przed otwarciem i suszonych na powietrzu. Biała herbata jest wyjątkowa, ponieważ liście są tylko lekko utlenione i nie są zwijane przed suszeniem, jak przy wytwarzaniu innych herbat. Dzięki temu liście zachowują bogactwo dobrych dla Ciebie przeciwutleniaczy. Ugaś pragnienie zdrowia szklanką chłodnej białej herbaty, jednocześnie zaspokajając potrzeby zdrowotne. Biała herbata jest delikatna i naturalnie słodka, dając świeży posmak w przeciwieństwie do znanych „trawiastych” nut zielonej herbaty. Zawiera również jeszcze większe ilości składników odżywczych i ochronnych przeciwutleniaczy polifenolowych niż zielona herbata.

Potężne właściwości
Badanie przeprowadzone przez Pace University wykazało, że ekstrakt z białej herbaty (WTE) może mieć profilaktyczne zastosowanie w opóźnianiu wzrostu bakterii wywołujących infekcje gronkowcami i paciorkowcami, zapalenie płuc i próchnicę. „Na podstawie moich badań biała herbata w większości przypadków ma silniejsze działanie przeciwbakteryjne niż zielona herbata” – mówi dr Milton Schiffenbauer, profesor mikrobiologii na Pace University w Nowym Jorku. „Moje badania wykazały, że biała herbata jest skuteczniejsza w dezaktywacji wirusa bakteryjnego”. Biała herbata stanowi również doskonałą alternatywę o niskiej zawartości kofeiny dla osób ograniczających spożycie kofeiny.

Uspokaja i orzeźwia
Jeśli lubisz delikatniejsze smaki, biała herbata może być odpowiednia dla Ciebie. Jej niezwykły, lekki smak może cię zaskoczyć, szczególnie w połączeniu z lodem. Ale nie wszystkim będzie pasować.
Białą herbatę można znaleźć w supermarketach, sklepach ze zdrową żywnością, GNC, herbaciarniach i u renomowanych dostawców internetowych. Na przykład firma TeaJo oferuje teraz (www.teajo.com) herbatę Tea White Leaf and Bud, pełnolistną białą herbatę z pączkami, jest to słodkawy bukiet o delikatnym, aksamitnym smaku i owocowych nutach – hodowana jest w Upper Assam, uznawanym za jedne z najlepszych w uprawie herbat regionów na świecie. Dzięki tak łatwemu dostępowi możesz cieszyć się białą herbatą z lodem za każdym razem, gdy szukasz wyjątkowego i przyjemnie orzeźwiającego napoju.

Sugestia łatwego parzenia:
Pamiętaj, że najlepsze białe herbaty są dostępne w luźnych listkach. Napój jest prosty do przygotowania, ale wymaga trzech etapów zaparzania. Najlepiej używać tylko dobrej jakości, przefiltrowanej wody, podgrzanej, ale nie zagotowanej. Temperatura wody powinna wynosić od 170 do 185 stopni Fahrenheita. Zbyt gorąca woda może zniszczyć delikatny smak herbaty. Dodaj wystarczającą ilość herbaty, zaparzaj przez około pięć minut i ostudź, odcedź i wstaw do lodówki na co najmniej kilka godzin. Kluczem jest eksperymentowanie aż do uzyskania idealnego naparu.

Największy sekret
„Ile razy ci się to przydarzyło? Otwierasz nową torebkę aromatyzowanej herbaty, aromat jest cudowny i nie możesz się doczekać, aby go spróbować. Zaparzasz herbatę, degustujesz i dochodzisz do wielkiego rozczarowania. Nie było to, tym czego się spodziewałeś. Herbata była albo mdła, nieświeża, albo po prostu zbyt aromatyzowana. Moja żona i ja również przeżywaliśmy to samo. To ciągłe rozczarowanie było impulsem do stworzenia herbaty TeaJo”, mówi założyciel Piccolo Swamy TeaJo Teas z siedzibą w Tampa na Florydzie.

„Nasza filozofia jest prosta… aby Twoje herbaty były świeże, miały głęboki, bogaty smak.” – kontynuuj Piccolo Swamy.

Oto, jak to robią: Herbaty, które są świeższe niż wszystko, co kiedykolwiek próbowałeś – dlaczego, ponieważ kupują w znacznie mniejszych partiach w porównaniu do konkurentów – nie gromadzą zbyt wielu herbat w magazynie tylko po to, by obniżyć koszty. Herbaty TeaJo pochodzą od rolników, a nie z fabryk. To największy sekret najlepszej herbaty, jaką kiedykolwiek próbowaliśmy.

Zielona herbata
Najpopularniejszą zieloną herbatą TeaJo Teas jest Lemon Ginger Sencha, pikantna herbata przyrządzana z parzonych liści Sencha (zielonej herbaty) oraz naturalnej cytryny i imbiru. To, co sprawia, że ​​Sencha jest tak wyjątkowa, to fakt, że liście herbaty, prosto od chińskich hodowców, są parzone, a nie smażone na patelni, co daje bardziej zielony kolor i bardziej roślinny (trawiasty) smak. Herbata jest bardzo aromatyczna, lekka i orzeźwiająca, niezależnie od tego, czy pijesz ją na gorąco, czy z lodem!

Sugestia łatwego parzenia:
Zaparz 1 łyżeczkę sypkiej herbaty w gorącej wodzie (165 – 180˚F) przez 3 minuty.


Potężne właściwości
Zielona herbata może obniżyć ryzyko raka okrężnicy; mówią naukowcy z Krajowego Szpitala Uniwersyteckiego w Seulu, w Korei Południowej. Testują to w badaniu obejmującym 180 osób, które miały polipy – łagodne narośla – usunięte z okrężnicy; te polipy mogą być prekursorem raka okrężnicy. Pacjenci otrzymywali codziennie pigułkę z ekstraktem z zielonej herbaty (odpowiadającemu dziewięciu filiżanką zielonej herbaty). Naukowcy są przekonani, że związki zawarte w zielonej herbacie zapobiegają powstawaniu patologii komórek, które mogą prowadzić do rozwoju polipów.


Czarna Herbata „królowa nocy”.
Jeszcze jeden kolor, jeszcze jeden rodzaj, jeszcze jedna herbata do spróbowania…

Czarna herbata
Osobiście lubię moją idealną filiżankę czarnej herbaty. Bogata w smaku czarna herbata z jednego z najbardziej cenionych regionów uprawy na świecie – jest pełna doskonałych właściwości zdrowotnych i często jest zapominana przez cały szum wokół zielonej herbaty. Każda aromatyczna mieszanka czarnej herbaty zaczyna się od bazy z pełnych liści herbaty prosto z Assam, regionu w Indiach znanego z bardzo przyjaznego dla herbaty klimatu i gleby. Najlepiej sprzedającą się czarną herbatą TeaJo jest Tropical Mango, łagodna, owocowa herbata o wspaniałym ciele i naturalnym smaku mango.

Sugestia łatwego parzenia:
Zaparz 1 łyżeczkę sypkiej herbaty w gorącej wodzie (212 F) przez 3 minuty.

Potężne właściwości

  • Zwiększa energię
  • Poprawia układ odpornościowy
  • Wzmacnia kości
  • Zapobiega rakowi
  • Mniejsze ryzyko udaru mózgu
  • Odpręża, uspokaja i relaksuje
  • Ma działanie przeciwutleniające

Informacje dostępne na dziendobrywellness.pl, w tym tekst, grafika i inne materiały, służą wyłącznie celom informacyjnym. Poleganie na jakichkolwiek informacjach zawartych w dziendobrywellness.pl odbywa się na własne ryzyko użytkownika. W artykule może pojawić się sponsorowane lokowanie produktu. Odwiedzający tę stronę internetową przyjmuje do wiadomości, że informacje dostępne na lub za pośrednictwem dziendobrywellness.pl nie są i nie mają na celu zastąpienia profesjonalnej porady medycznej. Prawa autorskie Circle REI Sp. z o.o. Wszelkie prawa zastrzeżone.


O firmie
Założona w 2008 roku firma TeaJo jest firmą produkującą luźną herbatę, która w 100% pozyskuje od hodowców, im świeższe, tym lepsze! To w 100% naturalne składniki i herbaty z upraw ekologicznych – w herbatach TeaJo nie znajdziesz żadnych chemikaliów, nawozów ani pestycydów. Używają również wyłącznie naturalnych aromatów, składników i przypraw ze źródeł roślinnych – bez podrobionych, sztucznych aromatów. Nigdy też nie dostaniesz zbyt aromatyzowanych herbat od TeaJo. Chociaż specjalnością TeaJo jest czarna herbata, oferują również kilka aromatyzowanych herbat Rooibos. Rooibos jest naturalnie pozbawiony kofeiny, pełen korzyści zdrowotnych i jest niesamowicie gładki i aromatyczny.

[/subscribe_to_unlock_form]

Udostepnij:

REKLAMA

spot_img

REKLAMA

spot_img

REKLAMA

spot_img

Popularne

REKLAMA

spot_img

Podobne Posty

Mąka bambusowa przepisy i jej właściwości dla zdrowia

Mąka bambusowa to najnowsza innowacja wykonana ze świeżych, młodych...

Czy plastik negatywny może uratować planetę?*

To, że przemysł kosmetyczny ma problem z opakowaniami, nie...

Suplementy treningowe: czy naprawdę zwiększają wydajność?*

Jeśli chcesz uzyskać jak najwięcej z każdego powtórzenia i...

Co warto wiedzieć o ćwiczeniach i jak zacząć*

Ćwiczenie polega na podejmowaniu aktywności fizycznej i zwiększaniu częstości...